torsdag den 12. november 2015

Percy Jackson - And the Lightning Thief

Percy Jackson - And the Lightning Thief af Rick Riordan
Udgivet: Juni 2005
Genre: Fantastisk eventyrsroman baseret på den græske mytologi
Sider: 374
Forlag: Puffin Books
Antal stjerner: *****
Originalsprog: Engelsk
Sprog: Engelsk
Handling: Pludselig er monstre ude efter 12-årige Percy, der ellers troede han levede i en helt normal verden.  Han ankommer til Camp Half Blood, der huser unge, som alle har det til fælles, at de har en gud som forælder. Guden Zeus tror, Percy har stjålet Zeus' lyn, så Percy får til opgave at finde den. På sit eventyr medbringer han vennerne Annabeth og Groover, der henholdsvis er Athenas datter og en satyr. På deres vej møder de bl.a. Medusa, hævngudinderne, Ares og Hades.
Skrivning: Noget af det bedste ved bogen er måden, hvorpå den er skrevet! Alt er detaljeret og spiller godt sammen. Percy fortæller historien til en, som giver én en fornemmelse af, at man er en del af selve historien.
Mine tanker mens jeg læste bogen: Ham Percy er da godt nok en sarkastisk lille gut! Bogen er legende let at komme igennem pga. hans sjove kommentarer og de vilde scener. Han tænker meget over alting og ADHD og ordblindhed som følge.
Min holdning: Denne bog er en af de bedste, jeg nogensinde har læst. Man lærer en masse om græsk mytologi og får et bedre indblik i de forskellige guders roller og væremåde.
Den SKAL læses!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar