mandag den 1. februar 2016

Forfatterinterview Teri Terry - dansk

Teri Terry er blandt andet den verdenskendte forfatter til SLETTET-trilogien. Jeg har lavet en anmeldelse af hendes bog Mind Games, som også vil blive nævnt i dette interview. 

Hvilken af dine karakterer minder du mest om?
Mener du, hvilken af mine karakterer, der minder mest om mig? Jeg tænker ikke, at nogle af dem er baseret på mig, dog tilføjer jeg nogle gange nogle personlige ting til mine karakterer - for eksempel kan Kyla ikke lide broccoli (jeg kan ikke spise det), og Luna har et blødt tøjdyr (jeg har mange tøjdyr, og jeg sniger dem ind i mine historier en gang i mellem).

Hvilken af dine bøger er din favorit?
Dette ændrer sig hele tiden, og som regel er det den, jeg skriver på. Lige nu  er det den første bog af serien Dark Matter, som er en ny trilogi, der ikke kommer ud før 2017. Dangerous Games er meget speciel for mig, fordi det var en bog, jeg ikke burde have skrevet - det var meningen jeg skulle have skrevet noget andet, men jeg gjorde det alligevel, fordi jeg havde lyst.

Hvilken bog er den seneste, du har læst, og hvilket indtryk efterlod den dig med?
Den sidste bog jeg læste var The Crowham Martyrs af Jane McLoughlin - noget i stil med en spøgelseshistorie med hekse og dæmoniske overtoner. Den er rettet mod en yngre skare, end mine bøger er, men jeg blev overrasket over, hvor uhyggelig den var!

Hvad er moralen i dine bøger?
Jeg fortæller ikke læserne, hvad de skal tænke; hvad de tager fra bøgerne er op til dem. Selvfølgelig er der ting i historien, der er vigtige for mig, men det må læseren opdage! 

Hvad er dit forhold til dine karakterer og univers?
Jeg er usikker på om jeg forstår dette spørgsmål, men når jeg skriver, er jeg helt ind i min karakters hoved - jeg føler, hvad de føler.

Hvad er dine tanker om e-bøger som forfatter og læser?
Som læser foretrækker jeg at holde en rigtig bog i mine hænder, men nogle gange er e-bøger mere belejlige - for eksempel har jeg ofte en bog, jeg læser på min telefon, så jeg har noget med mig at læse i, hvis jeg venter på en aftale eller er fanget et sted uden noget at lave. Som en forfatter foretrækker jeg stadig ægte bøger, men igen er e-bøger virkelig belejlige nogle gange for læsere, og det er godt at have begge tilgængelige. Nogle gange tillader e-bøger noget at blive udgivet, som måske ikke ville være blevet udgivet ellers. Min efterfølger til Mind Games, Dangerous Games, er muligvis i den kategori. Den har længden af en novelle, så den er omtrent en fjerdedel af mine normale romaner; det er ofte svært at få denne længde publiceret, så e-bøger er en måde at få det ud til læserne. 

Hvad får dig til at fortsætte med at skrive bøger?
Jeg elsker at være i en opdigtet verden i mit hoved. Jeg nyder at opfinde karakterer og historier. På denne måde behøver jeg ikke at få et rigtigt arbejde..!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar